Jämför företagsabonnemang utifrån….

Jämför företagsabonnemang utifrån….

Företag har ofta mer komplexa behov, gällande mobiltelefoni, än vad privatpersoner har. Bland annat kan det finnas krav på mobila växlar, samlingsfaktura och paketlösningar. Gör gärna så att du jämför på sidan Företagsabonnemang exempelvis utifrån följande:

Priset väger tungt – Viktigast för enmansföretag

De allra flesta företag i Sverige är enmansföretag eller har enbart 2 – 3 anställda. För dessa företag är det ofta enkelt att jämföra olika abonnemang och de olika fördelar som operatörerna erbjuder. Utöver att god täckning ska finnas så väger prisnivån tungt. Detta utifrån att företaget sällan behöver ha så många olika funktioner. För enmansföretagen kan det alltså vara en fördel att titta på lågprisalternativ.

Supportens tillgänglighet – Viktigt för företag

Flera operatörer ger enbart support via chat eller mail. Andra erbjuder även telefonsupport. Vissa har inte öppet på helger medan andra har support dygnet runt. Detta är alltså en punkt som skiljer sig stort mellan de olika operatörerna och något som personer som jämföra företagsabonnemang bör kontrollera.

Många företagare passar på att ringa under längre bilresor. Det blir ett sätt att effektivisera resan men om mobiloperatören inte har telefonsupport blir det ytterst svårt att lösa dessa ärenden under resan.

Jämför företagsabonnemang utifrån växelmöjlighet

Med mobil växel kan företaget alltid bli nådd – även när en person är upptagen. Det fungerar på följande sätt:

 • Kunden ringer en av de anställda
 • Den anställde är upptagen och kan inte svara
 • Inom ett visst antal signaler kopplas det över till nästa person
 • Om den personen inte svarar kopplas det vidare osv.

Med mobil växel kan även anställda välja att ange sig vara ”ej tillgänglig” vilket innebär att andra anställda direkt får samtalen kopplade till sig.

Mobila växellösningar kan även ha en rad andra funktioner och passar framförallt för företag med många anställda eller där behovet att snabbt bli nådd är extra stor.

Användarvänlighet utifrån administration

Jämför företagsabonnemang även utifrån hur lätta de är att administrera. Exempelvis:

 1. Allt på samma faktura

Kommer en faktura per anställd är det lätt att hantera om det är två anställda – men inte om det är tio. Då är det bättre med samlingsfaktura.

 1. Enkel överblick på surf

Ett vanligt misstag är att betalning sker för mer surf än vad som egentligen används. En del operatörer har kontroll på detta och meddelar om surfmängden borde minskas/höjas för något av abonnemangen.

Slutsats: Jämför företagsabonnemang utifrån fler punkter än enbart pris.

Jämför företagslån och hitta det bästa för ditt företag

Jämför företagslån och hitta det bästa för ditt företag

Både nystartade företag och de som har varit verksamma i flera årtionden kan emellanåt behöva låna lite pengar. De lånade pengarna kan till exempel används för att täcka driftskostnader, köpa in ny utrustning, köpa lagervaror, hjälpa företaget att expandera och mycket mer. Oavsett hur stort eller litet ditt företag är rekommenderar vi dock att du först jämför lån för att enklare kunna hitta det bästa lånet för just ditt företag.

Så gör du för att ansöka om ett lån

Det är inte särskilt komplicerat att ansöka om ett lån till ditt företag. I grund och botten behöver inte processen se mer komplicerad ut än så här:

 1. Bestäm dig för hur mycket pengar ditt företag behöver låna. Du behöver veta hur mycket pengar som krävs för att ditt företag ska kunna använda pengarna på ett bra sätt.
 2. Ta reda på hur lång tid företaget behöver på sig att återbetala lånet. Löptiden bestämmer under hur lång tid lånet ska återbetalas.
 3. Hitta den typ av lån som lämpar sig bäst för ändamålet. Du behöver först ta reda på vilken sorts lån som passar ditt företag bäst. Därefter rekommenderar vi att du jämför företagslån enligt nedan.
 4. Var uppmärksam på hur hög räntan är. Räntan är den kostnad som du betalar till banken för att få låna pengar under en viss tid.
 5. Kontrollera om det finns andra villkor kopplade till lånet. Ibland kan långivarna ange ytterligare kriterier, såsom att du ska gå i personlig borgen för lånet.

Jämför företagslån på följande sätt för att hitta det bästa lånet

Det finns flera faktorer att ta i beaktande när du jämför företagslån och långivare. Till exempel bör du ta med följande faktorer i beräkningen:

 • lånetyp (t.ex. med eller utan säkerhet)
 • typ av långivare (t.ex. nischbank eller storbank)
 • hur mycket pengar ditt företag behöver låna
 • hur snabbt företaget behöver få tillgång till pengarna
 • vilken ränta ditt företag erbjuds av olika långivare
 • vilka övriga villkor som gäller för de olika lånen
 • vilka krav långivarna ställer på dig som låntagare.

Utifrån dessa faktorer får du sedan göra en samlad helhetsbedömning där du väger in för- och nackdelarna med de olika alternativen. Därefter väljer du det lån och den långivare som passar ditt företag allra bäst!

Uppskattade gåvokort ett bra sätt att bekämpa inflationen

Uppskattade gåvokort ett bra sätt att bekämpa inflationen

Den tid på året då allra flest gåvor byter händer är förstås juletiden. Vilken produkt som är årets julklapp brukar vanligtvis variera en hel del från år till år. Men i år önskar sig många svenskar något av de uppskattade gåvokort som kan användas för att bekämpa inflationen. Detta bör du såklart ha i åtanke när du köper julgåvor, företagspresenter eller liknande.

Supékort är ett bra exempel på uppskattade gåvokort att ge bort

Det har säkert inte undgått någon att priserna i livsmedelsbutiker runt om i landet har skjutit i höjden under det senaste året. Detta beror såklart på inflationen och är i grund och botten svårt att komma runt – egentligen kan du bara bita i det sura äpplet och härda ut. Men det finns faktiskt vissa konkreta åtgärder som du kan vidta för att ta dig igenom denna tid av dyra matvaror med en förhållandevis helskinnad plånbok.

Till exempel kan du:

 • undvika att handla de matvaror som har ökat allra mest i pris
 • välja billigare varumärken framför dyrare sådana
 • storhandla och hålla dig till din förutbestämda matlista.

Dessutom kan du hoppas på att få ett så kallat Supékort av din arbetsgivare. Dessa är nämligen uppskattade gåvokort som låter dig välja bland såväl delikatesser av olika slag som en rad andra produkter. Om du har turen att få ett sådant kort som gåva kan du bland annat växla in detta mot lammkorv, chorizo med chili, brännvinsost och andra godsaker. Men det finns naturligtvis även många andra sorters presentkort av detta slag som kan vara minst lika uppskattade av mottagaren!

Så hur menar ni att dessa gåvor kan bidra till att bekämpa inflationen?

Vi kanske bör utveckla vårt resonemang kring att gåvor av detta slag faktiskt kan bidra till att bekämpa inflationen. Vi bygger delvis resonemanget på antagandet att inflationen kan vara här för att stanna och att den kanske rentav kan fortsätta att öka ytterligare ett tag. Då kan ett presentkort som dessa fungera som en slags tidskapsel. Kostnaden för gåvan är ju redan betald men mottagaren kan välja att lösa in den vid ett lämpligt tillfälle, oavsett vad den produkt som väljs kostar mot slutkund vid just det tillfället.

Hitta klinik som erbjuder fillers i Göteborg

På jakt efter en klinik som erbjuder fillers i Göteborg? Då finns flera anledningar att vara noggrann med valet – bland annat eftersom det krävs särskild behörighet får att utföra den här typen av behandling. Läs fler bra tips för att hitta rätt här.

Jämför kliniker som erbjuder fillers i Göteborg

För att hitta en bra och seriös klinik som erbjuder fillers i Göteborg är ett bra första steg att jämföra som aktörer som finns – eller åtminstone några av dom. Några av dom punkter som är värda att kolla närmare på är till exempel:

 • Hur behandlingen genomförs – och av vem – För att få arbeta med fillersinjektioner krävs utbildning – den utförande personalen ska ha sjuksköterske- läkar- eller tandläkarutbildning och ska dessutom ha genomgått en utbildning i injektionsbehandlingar. Tidigare fanns inga sådana regler så därför är det extra viktigt att kolla upp att olika kliniker har dom behörigheter som krävs.
 • Priser – En annan sak värd att jämföra för den som vill göra fillers är hur priserna ser ut hos dom olika klinikerna i Göteborg. Detta bör inte bara göras för plånbokens skull – utan även för att se om det finns aktörer som tar mer eller mindre betalt än andra. Det kan vara en anledning att höja på ögonbrynen – välj en klinik som erbjuder ett pris som ligger inom rimliga gränser och i likhet med andra aktörer.
 • Betyg och omdömen – Flera av dom kliniker som erbjuder fillers i Göteborg har hemsidor och sociala medier. Genom att ta en närmare titt på dessa är det enkelt att bilda sig en uppfattning kring hur tidigare kunder har upplevt behandlingen. En klinik med dåliga betyg och omdömen är kanske inget att gå vidare med.

Viktigt att välja en seriös klinik

Det finns många anledningar till att leta efter en seriös klinik som erbjuder fillers – oavsett plats. Detta för att försäkra sig om att behandlingen genomförs på ett säkert och korrekt sätt och för att få ett så bra resultat som möjligt.

Ett annat tips inför behandlingen är att själv läsa på om hur det går till, vad man bör tänka på inför och efter en behandling, vilka eventuella komplikationer som kan uppstå och så vidare, för att veta så mycket som möjligt innan det är dags.

Så väljer du rätt städfirma i Göteborg för ditt behov

Är du i behov av att anlita en städfirma i Göteborg? Om så är fallet vill du välja rätt aktör för ditt behov. För att hjälpa dig lite grann på traven har vi sammanställt ett antal handfasta råd nedan. Genom att följa dessa kan du enklare välja rätt leverantör av städtjänster. För mer info besök sverigeco.se.

4 användbara råd när du ska anlita en städfirma i Göteborg

För att försäkra dig om att du väljer rätt städbolag kan du följa dessa råd:

 • Be vänner och bekanta om tips på bra städfirmor. Kanske har någon av dina vänner eller bekanta anlitat en bra städfirma i Göteborg? Det enklaste sättet att ta reda på detta är att fråga dem. Om du får tips från personer som du litar på kan du lägga större vikt vid dessa än vid till exempel recensioner på nätet från främlingar.
 • Ta digitala recensioner med en stor nypa salt. Som du kanske vet brukar nöjda kunder inte vara lika benägna att skriva recensioner om företag som missnöjda kunder. Därför bör du ofta ta de digitala recensioner som finns att hitta på nätet med en ganska stor nypa salt. Vissa kunder blåser helt enkelt upp sina dåliga upplevelser till orimliga proportioner. Andra försöker istället skada företaget ifråga och dess rykte. Men om ett städbolag har uteslutande negativa omdömen kan du ändå vilja dra öronen åt dig.
 • Undersök om företaget verkar vara seriöst och trovärdigt. Hur länge har företaget varit verksamt? Är det medlem i några branschorganisationer eller liknande som kan styrka dess trovärdighet? Genom att undersöka detta kan du ofta få en känsla för huruvida en viss aktör är seriös eller inte. Därför bör du även ta en titt på detta när du ska försöka välja en städfirma i Göteborg att anlita.
 • Ta reda på om städbolaget är flexibla eller orubbliga i sitt tjänsteutbud. Erbjuder städfirman en fast och orubblig tjänst eller kan du som kund påverka vilka tjänster som erbjuds? Hur detaljerade är de med hur städningen utförs och vilka städtjänster som ingår i erbjudandet? Du vill förstås gärna få någonting att säga till om vad gäller hur och när städningen ska utföras.

Var i Stockholm bör man ha kontorshotell?

Det finns ett stort antal kontorshotell i Stockholm att titta närmare på för den som är intresserad. Alternativ finns för dig som vill sitta centralt på fina adresser, för dig som vill ha nära till kommunikationer och för dig som vill ha billigare alternativ.

Rubriker:

 • Solna
 • Fina adresser kan innebära kompromisser
 • Stadsdel efter yrke
 • Närhet till hemmet

Solna – ett alternativ med bra kommunikationer

Solna i sig har flera stadsdelar, men i området främst kring Frösunda finns flera kontorshotell. Dessutom ligger E4:an nära, som tar dig snabbt till Kista (som hyser många företag i sig), till Arlanda och in till centrala Stockholm. Trafiken på E4:an brukar flyta på ganska bra även under rusningstid, även om risk för köer finns.

Hit finns även goda förbindelser med kollektivtrafiken. Pendeln går från Solna station som tar dig in till centrala Stockholm på en kort stund.

Kontorshotell på fina adresser i Stockholm kan innebära kompromisser

Kontorshotell på adresser i centrala Stockholm kan innebära att du får kompromissa lite med utrymme eller budget. Medan alternativ som ovannämnda Solna förvisso har goda kommunikationer, så vill många ändå ha något innanför tullarna. Det ger ett större utbud vad gäller till exempel restauranger, kaféer och möjligen närhet till personer i ens nätverk. Dessutom är möjligheterna till en god AW betydligt bättre.

Med det sagt, så finns det billigare alternativ även innanför tullarna. Dessa kan ibland ge lite mindre utrymme och service för pengarna om man jämför med många alternativ en liten bit utanför staden.

Stadsdel efter yrke

Det tycks kunna skönjas ett litet mönster vad gäller vilka stadsdelar människor inom vissa yrken dras till. Södermalm är till exempel känt för att husera människor inom kreativa yrken; hit hör till exempel media, film och musik. Jobbar man inom IT är det kanske vanligare att sitta i Kista, som ju också hyser flera stora IT-företag. Det här är helt anekdotiskt – men de flesta är nog benägna att hålla med.

Närhet till hemmet

Det är inte ovanligt att folk i Stockholm pendlar i mellan 45 minuter och en timme till sitt jobb. En fördel med att vara egen är att du kan minska den tiden drastiskt – i det här fallet genom att välja ett kontorshotell nära hemmet. Samtidigt är det inte alltid så enkelt, i synnerhet inte om man även har anställda att tänka på.

Faktorer som påverkar signalen i ett mobilnät

Antalet faktorer som potentiellt sett kan påverka signalen i ett mobilnät är stort. Valet av operatör är en viktig faktor som i hög utsträckning kommer påverka din signalstyrka. Detta då vissa operatörer har bättre täckning i somliga områden än vad andra har. Men det finns också många andra saker som kan försvaga signalstyrkan i nätet en hel del. Här förklarar vi vilka dessa är!

Vilka faktorer påverkar signalstyrkan i mitt mobilnät?

Det finns flera olika faktorer som tillsammans påverkar signalstyrkan i ett mobilnät:

 • Avståndet till närmaste mobilmast. Avståndet till den närmaste mobilmasten är en viktig faktor som i hög utsträckning påverkar din signalstyrka. Du behöver befinna dig inom räckhåll för att din mobiltelefon ska kunna ansluta till masten. Räckvidden varierar beroende på olika faktorer och dessutom har olika modeller av mobiltelefoner en varierad förmåga att överföra signaler. Därför kan du ha en sämre signalstyrka än din vän trots att ni befinner er på samma avstånd till en mobilmast.
 • Belastning i nätet. Ett mobiltorn som är överbelastat kommer inte kunna erbjuda en lika stabil och stark signal som ett torn med mindre belastning i nätet.
 • Omgivning. En annan faktor som påverkar signalstyrkan i ett mobilnät är geografin. Om signalen kan färdas via en direkt siktlinje till och från mobilmasten kommer denna vara starkare. Om signalen istället störs av träd, höga byggnader, berg eller dylikt kommer den istället vara betydligt svagare.
 • Årstid. Till och med tidpunkten på året kan vara en faktor som påverkar mottagningen. På sommaren kan det till exempel vara fler löv på träden än på vintern och därmed kan signalen försvagas. Dessutom kan vindens riktning också påverkar signalstyrkan.
 • Hinder. Som vi redan har varit inne på finns det flera olika saker i din omgivning som kan påverkar signalstyrkan. Några exempel på sådana är terräng, molnighet, täta träd och byggnader. Vissa material kan signalen färdas igenom medan andra hämmar den rejält. En radiosignal som tvingas studsa via olika föremål kommer oundvikligen vara försvagad. Ibland kan även vissa delar av ett fordon, såsom taket, få fina samtal att brytas oftare när du sitter i bilen än när du befinner dig utanför densamma.

Så kan du teckna en billig bilförsäkring på rätt sätt

Är du på jakt efter en billig bilförsäkring att teckna? I sådana fall har du hamnat helt rätt – här berättar vi nämligen vad du behöver känna till för att kunna göra detta. När du sedan har fått lite kött på benen kan du klicka dig vidare och göra en riktigt bra affär!

Hur kan jag teckna en billig bilförsäkring som ändå är bra?

Visste du att det finns möjlighet att tjäna tusentals kronor genom att jämföra försäkringar och teckna en billig bilförsäkring? Priserna skiljer sig ganska mycket åt mellan olika försäkringsbolag. Därmed kan du göra en riktigt bra affär genom att välja något av de lite billigare alternativen.

Men hur gör du då för att hitta ett försäkringsbolag som låter dig försäkra din bil till en billig penning? Detta kan vara lättare sagt än gjort att göra – det finns ju trots allt en hel uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Och vem har tid att lusläsa alla deras webbplatser och försäkringsvillkor i jakten på en försäkring som har ett rimligt pris? Oroa dig inte – det finns faktiskt de som har gjort jobbet åt dig så du behöver inte lägga ner en massa tid på detta!

Så gör du för att jämföra försäkringar och hitta en prisvärd sådan

För att på ett enkelt och effektivt sätt kunna jämföra försäkringar bör du använda dig av en jämförelsesajt. En sådan samlar in information från flera olika försäkringsbolag och sammanställer denna på ett lättbegripligt och överskådligt sätt. Med tillgång till deras information kan du sedan jämföra de olika alternativen och sålla bort de som är för dyra eller av andra anledningar inte passar dig.

Besök därför en sådan sajt och hitta sedan en bra och billig bilförsäkring på följande sätt:

 • Ta reda på hur mycket du kör – priset på din försäkring kommer bli högre ju fler mil du kör med din bil.
 • Fundera på om du behöver en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring – dessa ger olika gott skydd och har ett varierande pris.
 • Lusläs villkoren för att ta reda på hur hög självrisken är – ju lägre sjävrisk desto bättre men försäkringspremien ökar samtidigt.
 • Klicka dig vidare till försäkringsbolaget och teckna försäkringen. Luta dig sedan tillbaka och känn dig nöjd med att ha gjort en bra affär!

MALMÖ: Juridisk hjälp vid vårdnadstvist

Om vårdnadshavare inte kommer överens vid en vårdnadstvist bör första steget vara att gå på samarbetssamtal hos kommunen. Om parterna inte hittar en lösning är nästa steg att kontakta en jurist i Malmö för nå en lösning. Detta gäller vid juridisk hjälp.

Börja med kostnadsfri rådgivning

Flera juristbyråer i Malmö erbjuder gratis rådgivning i exempelvis 20 eller 30 minuter. Det är tillräckligt med tid för att juristen ska kunna förklara vad som är nästa steg inom tvisten mellan vårdnadshavarna. Det blir därmed även ett sätt för juristen att få en inblick i ärendet och avgöra om rätt kompetens finns för att ge den hjälp som behövs.

En del erbjuder enbart gratis rådgivning via telefon medan andra välkomnar vårdnadshavarna till byråns lokaler i Malmö för ett fysiskt möte.

Juridisk hjälp – utan domstolsförhandling

Juristerna ser alltid till barnets bästa vid en vårdnadstvist i Malmö och försöker primärt att hitta en lösning utan att frågan ska avgöras i en offentlig domstol. Detta kan ske i förhandling med parterna eller mellan de jurister som företräder dessa parter.

En fördel med att försöka lösa en vårdnadstvist på detta sätt är att juristerna tydligare kan ta hänsyn till vårdnadshavarnas önskemål. Det blir mer flexibelt och lösningarna måste inte enbart utgå från lagboken.

Vårdnadstvist i Malmö Tingsrätt

Hittas fortfarande ingen lösning är sista steget att tvisten får lösas i Malmö tingsrätt. Då kommer advokater och domare enbart utgå från den lagliga rätten och föra förhandlingar utifrån det. Vårdnadshavarna brukar i detta fall ha juridiska ombud som hjälper och stöttar i processen.

När går det att få ensam vårdnad?

En vårdnadstvist innebär att ena parten ansöker om ensam vårdnad. Detta istället för gemensam vårdnad, vilket är det som generellt rekommenderas vid separation. Ensam vårdnad går att få om:

 • Den andra vårdnadshavaren anses inte vara lämplig att ta hand om barnet.
 • Den andra vårdnadshavaren avsäger sig rätten till gemensam vårdnad.

I det fall som bägge parter är överens om att ena parten ska ha ensam vårdnad kan en juristbyrå hjälpa till med det administrativa. Detta genom att skriva ett passande avtal som sedan skickas in till socialnämnden. När de har godkänt denna ansökan kommer enbart ena parten ha ensam vårdnad.
Även om vårdnadshavarna är överens och inte har några problem att umgås bör detta avtal skrivas under och skickas in. Det underlättar för alla parter och minimerar risken för att tvister ska uppstå senare i livet.

Hitta och använd gratis bilder online

På nätet finns miljontals bilder av alla dess slag – vissa som är skyddade av upphovsrättslagen och andra som går användas fritt. Dom senare finns bland annat att hitta i stora bildbanker där det går att spara ner gratis bilder online. Läs mer om att hitta och använda dessa här.

Stort utbud av gratis bilder online

Att hitta bilder på nätet är inte svårt – dom flesta har säkerligen använt en sökmotor för att hitta bilder ett par gånger. Däremot är det inte alla bilder som får användas hur som helst, eftersom dom kan vara skyddade av upphovsrättslagen.

Det finns dock även ett stort utbud av gratis bilder online och dessa hittas enklast genom olika bildbanker. Det finns många sådana sidor och flera av dom är dessutom nischade. På vissa går det till exempel att hitta mestadels landskapsbilder medan andra erbjuder bilder på mat.

För att hitta en bildbank med kostnadsfria bilder är det enklast att även här använda sig av en sökmotor. Genom att söka på till exempel ”gratis bilder online”, ”bildbank med kostnadsfria bilder” eller liknande går det sedan att scrolla sig igenom resultaten, för att hitta något som passar.

Att använda gratis bilder

Genom att hitta och spara ner bilder, till exempel från en bildbank, är det oftast fritt att använda dom hur som helst – både privat och kommersiellt. Fotografen som tagit bilden/bilderna har då frånsagt sig sina rättigheter som upphovsrättslagen reglerar. I dessa fall får bilderna licensen CC0, eller Creative Commons Zero, vilket innebär att bilderna får användas helt fritt.

Det finns även en rad andra licenser för bilder, bland annat:

 • CC BY – Upphovspersonen tillåter att bilden modifieras/redigeras och används i både privata och kommersiella sammanhang. Däremot ska den som använder bilden ange vem upphovspersonen är i samband med användningen.
 • CC BY NC – Bilden får ändras / redigeras men inte användas i kommersiella sammanhang. Upphovspersonen ska anges vid användning av bilden.
 • CC BY ND – Bilden får användas privat och kommersiellt men får inte bearbetas på något sätt. Upphovspersonen ska anges.

Den som letar efter gratis bilder online att använda på olika sätt bör alltså ha koll på dessa licenser. Hos bildbankerna som erbjuder gratis bilder framgår ofta att bilderna är just gratis men det kan definitivt vara värt en dubbelkoll bara för att vara på den säkra sidan.