Jämför företagslån och hitta det bästa för ditt företag

Både nystartade företag och de som har varit verksamma i flera årtionden kan emellanåt behöva låna lite pengar. De lånade pengarna kan till exempel används för att täcka driftskostnader, köpa in ny utrustning, köpa lagervaror, hjälpa företaget att expandera och mycket mer. Oavsett hur stort eller litet ditt företag är rekommenderar vi dock att du först jämför lån för att enklare kunna hitta det bästa lånet för just ditt företag.

Så gör du för att ansöka om ett lån

Det är inte särskilt komplicerat att ansöka om ett lån till ditt företag. I grund och botten behöver inte processen se mer komplicerad ut än så här:

  1. Bestäm dig för hur mycket pengar ditt företag behöver låna. Du behöver veta hur mycket pengar som krävs för att ditt företag ska kunna använda pengarna på ett bra sätt.
  2. Ta reda på hur lång tid företaget behöver på sig att återbetala lånet. Löptiden bestämmer under hur lång tid lånet ska återbetalas.
  3. Hitta den typ av lån som lämpar sig bäst för ändamålet. Du behöver först ta reda på vilken sorts lån som passar ditt företag bäst. Därefter rekommenderar vi att du jämför företagslån enligt nedan.
  4. Var uppmärksam på hur hög räntan är. Räntan är den kostnad som du betalar till banken för att få låna pengar under en viss tid.
  5. Kontrollera om det finns andra villkor kopplade till lånet. Ibland kan långivarna ange ytterligare kriterier, såsom att du ska gå i personlig borgen för lånet.

Jämför företagslån på följande sätt för att hitta det bästa lånet

Det finns flera faktorer att ta i beaktande när du jämför företagslån och långivare. Till exempel bör du ta med följande faktorer i beräkningen:

  • lånetyp (t.ex. med eller utan säkerhet)
  • typ av långivare (t.ex. nischbank eller storbank)
  • hur mycket pengar ditt företag behöver låna
  • hur snabbt företaget behöver få tillgång till pengarna
  • vilken ränta ditt företag erbjuds av olika långivare
  • vilka övriga villkor som gäller för de olika lånen
  • vilka krav långivarna ställer på dig som låntagare.

Utifrån dessa faktorer får du sedan göra en samlad helhetsbedömning där du väger in för- och nackdelarna med de olika alternativen. Därefter väljer du det lån och den långivare som passar ditt företag allra bäst!