Hyra studio i Stockholm – vad erbjuds?

Digitala event, föreläsningar, utbildningar och annat har blivit vanligt och för att genomföra en sådan kan behovet finnas att hyra studio i Stockholm. På så vis finns tillgång till all nödvändig utrustning och dessutom kan tillställningen sändas från en miljö som är mer passande än till exempel det egna kontoret. Nedan följer några exempel på vad som kan erbjudas för den som vill eller behöver hyra studio.

Vad finns att tillgå?

Det finns flera anledningar till att till exempel företagare behöver hyra studio i Stockholm – till exempel för att livestända ett event, en föreläsning eller en utbildning. En studio kan även användas för att spela in material som ska delas vid ett senare tillfälle och en av dom stora fördelarna med att hyra studio är den professionella miljön som finns att tillgå.

Ett av dom företag som hyr ut studios skriver på sin hemsida att den som hyr ges tillgång till en studio med en stor skärm och ett högt studiobord. Golvet är blankt och studion är givetvis ljussatt efter konstens alla regler. Kort och gott erbjuds en proffsig miljö som dessutom ger videos och sändningar hög kvalitet.

Den som vill hyra studio i Stockholm, till exempel för ett digitalt event, får även tillgång till ett speciellt ”studioteam” bestående av följande:

  • Projektledare – den som håller i trådarna under hela projektets gång
  • Creative Director – den som producerar innehåll och format inför sändningen / inspelningen
  • Art Director – den som ansvarar för allt grafiskt inför och under eventet
  • Studioproducent – den som ansvarar för att sändningen levereras
  • Studiotekniker – arbetar med ljus, ljud, bild, streaming och annan teknik som gör det hela möjligt

Detta är som sagt ett exempel från ett av dom företag i Stockholm som sysslar med uthyrning av studios. Exakt vad som finns att tillgå och vad som erbjuds kan såklart skilja sig mellan olika aktörer – men det skulle kunna se ut på det här viset.

Hyra studio i Stockholm – av vem?

Att hyra studio i Stockholm är inte särskilt svårt. I det ovan nämnda exemplet kring vad som finns att tillgå är informationen hämtad från en eventbyrå. Just denna byrå fokuserar främst på digitala lösningar och har därför valt att satsa på en proffsig studio. För att hitta eventbyråer och andra uthyrare är det enklast att göra en sökning på nätet för att se hur utbudet ser ut.