Här köper du Peugeot i Norrköping

Fabriksny eller begagnad? Köpa eller leasa? Hur stor budget finns?
Fundera över de tre frågorna när du behöver ny bil. Vid en första tanke kanske det är självklart att köpa en begagnad Peugeot för att hålla nere kostnaden. Men leasing växer samtidigt kraftigt tack vare att man får så mycket – för en fast summa varje månad.

Fabriksnya bilar i Norrköping

Generellt finns det bara en eller ett par återförsäljare av fabriksnya bilar inom ett märke i en stad. Tanken är helt enkelt att det inte ska skapas en för stark konkurrens mellan de olika bilbolagen. Via Peugeot.se kan man läsa om de olika modellerna och jämföra dessa. Men själva köpet sker hos en lokal återförsäljare.

Privatleasing i Norrköping

Privatleasing börjar bli det ”självklara valet” för allt fler bilister. Upplägget med privatleasing i Norrköping innebär att man betalar en fast summa varje månad och att ”allt ingår”. Som kund får man ”hyra” en helt ny Peugot med en månadskostnad som generellt blir betydligt lägre än om bilen hade köpts. Exempelvis kan man privatleasa en Peugot för ca 3000 kr per månad. Då får man med sommar- och vinterdäck, försäkring, service och reparationer. Dessutom besiktning och ny bil i det fall denna skulle gå sönder. Man är helt enkelt säkrad att ha en ny, fräsch bil som inte krånglar. Det är just detta som gör att många privatpersoner väljer privatleasing före att låna pengar och betala en större summa varje månad. Då privatleasing sker med nya bilar är det även i detta fall en auktoriserad återförsäljare av Peugeot som man ska vända sig till. Än så länge finns inte privatleasing på begagnade bilar. Kanske är det något som kommer i framtiden?

Begagnade bilar

Vill du köpa och äga din bil men inte betala för en fabriksny? Det finns lokala köp-och-säljmarknader i Norrköping att använda. Många av dessa är gratis. Det vanligaste är däremot att Blocket.se används vilket anses vara Sveriges största annonseringsplats för begagnade bilar. Men även hos bilhandlare hittas ett relativt stort utbud – vilket kan variera kraftigt över tid. Ett tips är att söka över ett större område än enbart Norrköping. Ange exempelvis sökområde ”Östergötland” för att därmed få fler träffar. I vissa fall kan det till och med vara smart att söka över hela Sverige. Jämför även priserna på dessa andrahandsmarknader med vad begagnade bilar kostar hos lokala bilhandlare i Norrköping.