Här köper du Peugeot i Norrköping

Fabriksny eller begagnad? Köpa eller leasa? Hur stor budget finns?
Fundera över de tre frågorna när du behöver ny bil. Vid en första tanke kanske det är självklart att köpa en begagnad Peugeot för att hålla nere kostnaden. Men leasing växer samtidigt kraftigt tack vare att man får så mycket – för en fast summa varje månad.

Fabriksnya bilar i Norrköping

Generellt finns det bara en eller ett par återförsäljare av fabriksnya bilar inom ett märke i en stad. Tanken är helt enkelt att det inte ska skapas en för stark konkurrens mellan de olika bilbolagen. Via Peugeot.se kan man läsa om de olika modellerna och jämföra dessa. Men själva köpet sker hos en lokal återförsäljare.

Privatleasing i Norrköping

Privatleasing börjar bli det ”självklara valet” för allt fler bilister. Upplägget med privatleasing i Norrköping innebär att man betalar en fast summa varje månad och att ”allt ingår”. Som kund får man ”hyra” en helt ny Peugot med en månadskostnad som generellt blir betydligt lägre än om bilen hade köpts. Exempelvis kan man privatleasa en Peugot för ca 3000 kr per månad. Då får man med sommar- och vinterdäck, försäkring, service och reparationer. Dessutom besiktning och ny bil i det fall denna skulle gå sönder. Man är helt enkelt säkrad att ha en ny, fräsch bil som inte krånglar. Det är just detta som gör att många privatpersoner väljer privatleasing före att låna pengar och betala en större summa varje månad. Då privatleasing sker med nya bilar är det även i detta fall en auktoriserad återförsäljare av Peugeot som man ska vända sig till. Än så länge finns inte privatleasing på begagnade bilar. Kanske är det något som kommer i framtiden?

Begagnade bilar

Vill du köpa och äga din bil men inte betala för en fabriksny? Det finns lokala köp-och-säljmarknader i Norrköping att använda. Många av dessa är gratis. Det vanligaste är däremot att Blocket.se används vilket anses vara Sveriges största annonseringsplats för begagnade bilar. Men även hos bilhandlare hittas ett relativt stort utbud – vilket kan variera kraftigt över tid. Ett tips är att söka över ett större område än enbart Norrköping. Ange exempelvis sökområde ”Östergötland” för att därmed få fler träffar. I vissa fall kan det till och med vara smart att söka över hela Sverige. Jämför även priserna på dessa andrahandsmarknader med vad begagnade bilar kostar hos lokala bilhandlare i Norrköping.

Julbordscatering i Lund och Malmö

Julen står snart för dörren och det är dags att börja förbereda var du ska spendera det klassiska julbordet. Oavsett om det är med familjen eller kollegorna så är det alltid en uppskattad tradition att bege sig någonstans för att avnjuta ett gott julbord tillsammans och mingla. I Lund finns det liksom i de flesta andra städer många varianter även om Malmö givetvis har ett större utbud och ligger bara några tågminuter eller en kort bilresa bort. Men för lundabor är det ingen brist på julbord i den egna staden och heller ingen nödvändighet att bege sig till den stora grannstaden för att få en trevlig kväll.

Besök denna sida för att boka catering för julbord i Lund.

Två av de största hotellen i staden erbjuder stora, fina julbufféer. Både Radisson Hotel Blu och Elite Hotel Ideon har genomarbetade koncept som startar från 500 kronor. Det går naturligtvis bra att boka både för familjen eller för företaget och bokningar kan göras både via telefon eller e-mail. Man kan även åka dit och göra en reservation på plats. Raidsson erbjuder även jullunch till ungefär halva priset vilket kan var ett fullgott alternativ. På Hotel Ideon öppnar julborden den 28:e november och är igång till två dagar före julafton, den 22:a december. Barn under sex år går in gratis.

Lyxa till det vid julbord

Ännu tidigare ut är Grand Hotel som erbjuder sina gäster julbord från den 21:a november redan och håller öppet ända till julafton. Du kan med andra ord skippa julstöket hemma och istället åka hit och ha en trevlig stund med god mat och hela familjen om ni känner för det. Grand Hotel låter sina potentiella gäster veta att maten är lagad med kärlek från Skånes gårdar, åkrar och hav.

Priserna är något högre än de andra två hotellen men så är detta också det finaste hotellet som staden har att erbjuda. Det är en ganska varierad skala av priser beroende på vecka och veckodag men startar från 525 kronor och går en bit upp över 700 kronor. För andra alternativ bortom hotellen går det naturligtvis utmärkt att gå på ”vanliga” restauranger också och leta upp lokal klassiker, eller bege sig en bit utanför själva staden till någon av alla gästhus och värdshus utanför Lund som dukar upp i fina miljöer.

Att tänka på när du beställer färdig mat till festen

Bröllop, dop, födelsedagar, jubileum. Det är ofta det finns ett tillfälle att fira och vad passar då bättre än att bjuda in nära och kära till trevligt umgänge och en bit mat. Ska man hålla någon form av tillställning eller fest är det ofta mycket att fixa med och det är många som föredrar alternativet att beställa färdig mat eller fika istället för att laga eller baka själv. Smörgåstårta är kanske det allra vanligaste i samband med olika festligheter men det finns givetvis även mycket annat att välja bland. Nedan följer några tips på sådant som är bra att tänka på när man planerar att beställa färdig mat.

Vad ska du bjuda på?

Vare sig man vill bjuda på en lyxig smörgåstårta eller varm och vällagad mat finns det att hitta i dom flesta städer. I små städer kan man ofta vända sig till en större matvarubutik och i större städer som Stockholm finns hundratals aktörer som lagar mat eller fika på beställning. Första steget är alltså att besluta vad som ska serveras och sedan se över var just det finns att få tag i.

Leverans

En annan sak som är bra att fundera på är om man föredrar att få festmaten levererad eller om man kan tänka sig att hämta upp den själv. Att själv frakta en smörgåstårta eller två mellan punkt A och punkt B kräver ingen större ansträngning men gäller det mat som ska hållas varm under transporten kan det bli besvärligare. Kanske gäller det även så pass mycket mat att det är svårt att få plats med i bilen och då är det givetvis en stor fördel att anlita ett företag som erbjuder hemleverans. I Stockholm med omnejd är det snarare en regel än ett undantag men det kan vara värt att kolla upp så att man slipper oväntade överraskningar.

Kolla på olika alternativ

Innan man bestämmer sig för vem som ska få leverera det ätbara till festen kan det vara bra att kolla och jämföra några olika alternativ. Även i dom fall man bara tänker sig att man ska servera en smörgåstårta så kan både utföranden och priser skilja sig, allra helst om man befinner sig i Stockholm eller på någon annan plats som har ett stort utbud.

Vad är miljöbegravning?

Vad är miljöbegravning?

När efterfrågan på miljövänliga alternativ ökar ändras även utbudet hos många företag. Det märks till och med inom begravningsbranschen där miljöbegravning vuxit i popularitet. Det är däremot inte möjligt över hela Sverige. En begravningsbyrå som har verksamhet över hela landet erbjuder miljöbegravning enbart i Göteborg, Halland samt Skåne.

Att en begravningsbyrå erbjuder miljöbegravning är inte enbart ett tecken på den miljömedvetenhet som växer fram i Sverige. Det speglar även viljan av alternativa begravningar. Sett till utbudet hos en begravningsbyrå idag är det betydligt fler alternativ mot för bara 20 år sedan.

Vad är miljöbegravning?

Miljöbegravning är en begravning där alla delarna inom begravningsprocessen utförs med så låg påverkan på miljön som möjligt. Det handlar då inte enbart om kistan och jordfästningen utan allt från planering och transport till mat och dryck. En begravningsbyrå i Göteborg punktar upp följande exempel:

  • Kista – Miljökista som därmed har miljövänliga färger och av ett vanligt träslag.
  • Gravsten – Vilket stenmaterial kan väljas? Hur ska den utformas? Vilka kemikalier får användas?
  • Svepskjorta – Väljs i ekologisk bomull.
  • Transporten – Kan transporten ske i elbil istället för en bil som drivs med fossila bränslen.
  • Maten – De flesta väljer att ha en minnesstund efter begravningen. En mycket vanlig väg är att välja catering då man inte har ork och lust att ordna mat till ett större sällskap själv. Här kan ekologisk mat och dryck väljas. Kanske dags för vegansk mat då köttproduktionen står för mer utsläpp än växtproduktionen.
  • Pappersprodukterna – Inbjudningar, tackkort och programblad. Allt kan tryckas på ekologiskt papper. Eller kanske kan digitala alternativ vara bättre?

En trend mot nya begravningsformer

Det kan tyckas som att miljöbegravning enbart är ett resultat av en stark miljötrend. Men det finns flera trender inom begravningsbranschen som delvis går hand i hand. En är att begravningarna blir allt mer detaljerat planerade. Många planerar sin begravning i förväg och har tydliga åsikter om hur den ska genomföras. Eftersom de anhöriga nästan uteslutande går på den avlidnes önskemål kommer även ceremonin utformas enligt önskemålen.

Man ser även en trend att allt fler väljer kremering istället för jordbegravning. Ungefär 8 % väljer även begravning utan ceremoni. Skulle man välja bort ceremonin skulle miljöpåverkan bli ganska minskad då mycket kan väljas bort i planeringen. Oavsett så är nog miljöbegravningar här för att stanna. Än så länge erbjuder just den ovan nämnda begravningsbyrån enbart detta i Göteborg, Skåne och Halland.

Vem säljer Peugeot i Närke?

Om du är intresserad av att köpa en fabriksny Peugeot och bor i Närke, så finns det en återförsäljare i Örebro, Jonsson Bil. Det är enda stället i Närke där du kan hitta just Peugeot. Det finns en hel del att läsa om företaget om du går in på www.jonssonbil.se

Om man ska köpa bil är det alltid tryggt om företaget har en bred kunskap om sina produkter. Jonsson Bil startade redan 1977 och har alltså över 40 års erfarenhet, som de kan dela med sig av till dig som kund. De erbjuder personbilar, men även tjänste- och transportbilar av olika slag. Det här gör att deras kunder är både privatpersoner och företagskunder. På jonssonbil.se kan man se att företaget har en policy om att skapa en helhetslösning med sina kunder som helst ska sträcka sig över en längre tid. De erbjuder försäljning, men även leasing, reservdelar, service och verkstad till sina kunder.

Ledorden för verksamheten

TRYGGHET
Tryggheten ska omfatta både kunder och medarbetare. Personalen får återkommande kompetensutveckling för att på bästa sätt kunna motsvara kundernas frågor och förväntningar.
Företaget är anslutet till MRF som ett led i att kvalitetssäkra gentemot kunden.

REALTION
Företaget satsar på långa hållbara relationer till både medarbetare och kunder. Kontinuitet i ett samarbete ökar kompetensen. Medarbetarna stannar längre och kunderna återkommer i olika ärenden.

KÄNSLA
Varje kund ska känna sig sedd och få men känsla av att vara viktiga för företaget. Det gäller att lyssna in kunderna och ge dem det lilla extra för att skapa en känsla av trivsel. Medarbetare som trivs har i sin tur en större möjlighet att skapa en god känsla för alla kunder.

Hållbarhetstankar

Jonsson Bil går ut mycket tydligt med att de har ett aktivt miljöarbete. Det handlar om återvinning av kemikalier och byteskomponenter. Företaget samarbetar med certifierade leverantörer så de uppfyller kraven för att vara ICO-certifierade. Miljöarbetet ska enligt företaget omfatta allt inom försäljning, transporter, verkstad och administration. På Jonssonbil.se finns även en del tips som du som kund kan tänka på för att minska belastningen på miljön. Det första du kanske tänker på är att undvika tomgångskörning, men på hemsidan finns flera goda råd som handlar om däck, last, service, motorvärmare och en del annat matnyttigt. Läs vidare på www.jonssonbil.se

Tjänster för parterapi i Stockholm

Om du lever i en relation med någon kommer ni förmodligen att stöta på någon sorts problem i framtiden. Det är svårt att leva tillsammans med någon, hur underbart det stundvis kan vara. Man är helt enkelt olika individer med olika behov, intressen och känslor. Många par klarar av att vistas mycket med varandra, andra behöver mer tid ifrån varandra. Om du och din partner bråkat en längre period, är oense om stora saker eller ständigt tjatar och hackar på varandra om samma saker om och om igen, kan det vara dags att kolla upp parterapi i Stockholm. Parterapi är en sorts terapi utvecklad för just par, något som har hjälp oerhört många par att stärka sin relation och hitta tillbaka till varandra. Ibland är det helt enkelt lättare att kommunicera och göra sig själv hörd och förstådd om någon utomstående finns närvarande.

Om du vill hitta bra parterapi i Stockholm finns det gott om olika företag som erbjuder kunniga och erfarna terapeuter och psykologer som är utbildade inom just parterapi. Det kan ofta även vara bra för varje part i relationen att träffa sin egen psykolog vid sidan om för att kunna bearbeta de förändringar som sker i livet. Ibland finns det två psykologer närvarande vid parterapi, en för varje part i relationen.

Kämpa för varandra

Det är ganska lätt att veta om det är värt att besöka parterapi i Stockholm eller inte. De flesta par som besöker en terapeut tillsammans har kämpaglöden kvar, även om lågan är svag. Andra par kanske inte ens bråkar längre utan har ingått någon slags tystnad hemma där man varken pratar eller ser på varandra. I de här fallen kan det mycket väl hända att det är för sent att rädda relationen. Om ni har barn tillsammans eller varit tillsammans i många år kan det ofta vara värt att gå i parterapi i Stockholm, om inte för att bli tillsammans igen, att åtminstone kunna avsluta relationen på ett värdigt sätt, som vänner. Genom en sökning online kommer du få upp massvis av träffar för kliniker som erbjuder parterapi i Stockholm. Läs gärna recensioner innan du bestämmer dig för vilken du vill välja.

Därför behövs ett överfallslarm på din arbetsplats

Därför behövs ett överfallslarm på din arbetsplats

Det finns flera olika slags överfallslarm på marknaden, bland annat sådana som installeras i byggnader och fordon samt de som företagets personal bär på sig. Det alla dessa larm har gemensamt är dock att de ger personalen en trygghetskänsla, vilket är väldigt viktigt för de medarbetare som arbetar i en utsatt arbetsmiljö, under obekväma arbetstider eller ofta vistas helt på egen hand och därmed känner sig utelämnade.

Brott är ett fenomen som inte diskriminerar – dessa händelser kan inträffa när som helst på dygnet. Det kan vara allt från att personalen är utsatt genom kontanthantering till att andra värdefulla och stöldbegärliga produkter med en betydande prislapp hanteras. Nedan kommer vi att gå in mer i detalj kring hur ett överfallslarm kan öka personalens trygghet.

Överfallslarm förebygger inte hotfulla situationer men ökar tryggheten

Det finns flera olika sorters nödsituationer som kan inträffa på en arbetsplats. Det kan röra sig om allt från hälsorelaterade problem till att verbala eller skriftliga hot uttrycks, eller för den delen förföljelse och trakasserier. Det faktum att en förövare plötsligt väljer att gå till angrepp kan ha med såväl externa hot som interna sådana att göra. Den plats där brottet äger rum väljs ofta ut av angriparen utifrån en rad olika faktorer. Dessa kommer vi dock inte att gå in närmre på här.

Det vi dock kan säga är att de platser på ett företag som helt saknar säkerhetshöjande åtgärder, eller där säkerheten överlag är väldigt låg, löper dock störst risk att förvandlas till en brottsplats. Faktum är att en undersökning visar att en sådan plats i fler än två av tre fall är den som angriparen väljer ut, på grund av dess bristfälliga säkerhet. Genom att låta installera ett överfallslarm på platsen kan du dock, om än inte minimera risken för att det oönskade inträffar, säkerställa att personalen snabbt kan tillkalla hjälp i händelse av hot eller annan form av övergrepp. Detta ger i sig en trygghetskänsla och förbättrar arbetsmiljön.

Bara det faktum att ett överfallslarm skänker dina anställda trygghet gör det dock enligt vår uppfattning till en god investering.

Att tänka på när man flyttar från en stad till en annan

Att tänka på när man flyttar från en stad till en annan

Har det blivit dags att bryta upp från hemstaden för att testa vingarna i en ny stad finns det en hel del att tänka på, vare sig avståndet är väldigt långt eller lite kortare. Byter man stad blir det svårare att komma tillbaka och fixa med småsaker när man väl är på plats i sitt nya boende och det gäller därför att vara noggrann med alla moment.

Anmäl flytten

Se till att anmäla flytten till Skatteverket i god tid och glöm inte att adressändra. Det kan bli bökigt om posten fortsätter komma till den gamla adressen när man har flyttat till en ny stad. Kontakta även ditt försäkringsbolag och meddela att du flyttar till ny adress och säg upp eventuellt bredband och telefon om du har fasta abonnemang.

Flyttstädning

Ponera att du ska flytta från Örebro till huvudstaden på grund av ett nytt jobb, en utbildning eller av någon annan anledning. Det är mycket som händer när man byter stad och att behöva tänka på flyttstädning kan vara jobbigt nog. Det kan vara värt att lägga en slant på att anlita en städfirma som ansvarar för att städa ur det gamla boendet. Skulle dom nya ägarna dessutom vara missnöjda med städningen riskerar man inte att behöva åka tillbaka till Örebro eller vart man nu tidigare varit bosatt för att åtgärda missarna. Ta kontakt med ett lokalt företag via www.flyttstädningorebro.se så vet du att dem kan området du flyttar ifrån.

Fundera över flyttlasset

Precis som att det kan vara skönt att anlita hjälp med flyttstädning kan det vara det att leja bort själva flytten också. Ska man flytta till exempel från Örebro till Stockholm och planerar att köra hela flyttlasset själv kommer man troligtvis få åka flera gånger om man inte lägger pengar på att hyra en större lastbil. Nu är det visserligen inte så långt mellan just dessa två städer men ska man flytta längre kan det verkligen vara något att överväga. En flyttfirma kan oftast flytta hela bohaget på en och samma gång vilket också underlättar när man väl är på plats i sin nya stad.

Att köpa tjänster för flyttstädning och flytthjälp kan vara bra när man ska flytta till en annan ort. Man sparar både tid och besvär och det underlättar hela processen. Viktigast av allt är dock att man anmäler flytten så att den nya adressen stämmer så snart som möjligt.

Lediga lokaler i Göteborg för alla ändamål

Lediga lokaler i Göteborg för alla ändamål

Ibland kan det framstå som rena rama superpusslet att hitta en lokal som motsvarar ens företags behov. Detta trots att det finns en hel uppsjö med lediga lokaler i Göteborg att välja och vraka bland. Om allt vore så enkelt som det kanske borde, skulle du bara behöva känna till var din målgrupp befinner sig och rör sig, alternativt göra det enkelt för dem att ta sig till ditt företag. Verkligheten är dock en annan.

Först behöver du ta fram ett urval av lediga lokaler i Göteborg att välja mellan. Därefter behöver du börja sålla bland dessa och göra urvalet allt mindre. I takt med att storleken på ditt urval krymper behöver du gräva lite djupare och jämföra de olika objekten med varandra.

Så begränsar du urvalet av lokaler

Det enklaste sättet att begränsa ett urval av lokaler är att sålla agnarna från vetet utifrån följande kriterier/egenskaper:

  • Kostnad för lokalhyra inklusive driftskostnader
  • Tillgängliga mervärden såsom befintliga larm och andra säkerhetsfunktioner
  • Parkeringsmöjligheter och tillgång till transport i form av lokaltrafik

Sålla bort lediga lokaler i Göteborg som har fel storlek

För att kunna ta reda på vilken storlek de lediga lokaler i Göteborg som du ska titta på bör ha, är det viktigt att du gör en kartläggning av de arbetsytor som är tänkta att finnas i lokalet. Glöm inte att även avsätta utrymme för eventuella ytterligare utrymmen som din verksamhet kommer att behöva. Om du driver en butik kan det till exempel röra sig om själva butiksgolvet, omklädningsrum, lagerutrymme, kontor, kök och toaletter. Därefter beräknar du hur mycket yta som krävs för respektive utrymme och lägger slutligen samman dessa för att få fram den totala lokalyta som erfordras.

För att underlätta din uppgift att hitta lediga lokaler i Göteborg av rätt storlek kan du använda dig av följande formel om det råkar vara en butik du söker lokal till: planerad försäljningsvolym / genomsnittligt antal försäljningar per kvadratmeter i branschen = ytan för butiksgolvet.

Genom att på förhand beräkna utrymmet kan du enkelt sålla bort de lediga lokaler som inte motsvarar ditt behov av lokalyta.

Tips för dig som vill starta en egen redovisningsbyrå

Tips för dig som vill starta en egen redovisningsbyrå

Funderar du på att starta eget inom redovisning? Nästan alla som gör det har givetvis arbetat med ekonomi eller redovisning i en eller annan form sedan tidigare, men strikta formella krav på kunskaper finns inte. Som nystartad har man en hel del saker att tänka på för att få det att stämma – bland annat hur man ska gå tillväga för att hitta ett stabilt kundflöde.

Fördelar med att starta eget

Startar du en mindre redovisningsbyrå, kanske bara med dig själv som anställd, har du möjlighet till ett väldigt flexibelt arbete. Du kan i högre grad planera dina arbetsdagar själv, även om det givetvis kan finnas möten och planer som du måste hålla dig till. Med anställda följer vanligtvis ett betydligt större ansvar – vissa tar steget till att göra det, medan andra väljer att i huvudsak arbeta själva.

Startar du en redovisningsbyrå i en större stad som Stockholm har du generellt bättre möjligheter till ett stabilare kundflöde. Det innebär dock inte att du får kunder bara för att du är verksam i Stockholm, givetvis. Dock kan man konstatera att det största underlaget finns här.

Första kunderna brukar vara svårast

Som nämnt ovan, kommer du inte att få kunder automatiskt för att din redovisningsbyrå är baserad på en bra adress i Stockholm eller annan storstad. Kunder som ska anlita en redovisningsbyrå är inte sällan ganska noggranna, och för det första fåtalet kunder har man inga referenser att visa upp.

Referenser är mycket viktigt. Med hjälp av dem kommer du att kunna skapa dig ett stabilt kundflöde, och kanske till och med hamna i en situation där du behöver tacka nej till jobb, eftersom du helt enkelt har för mycket.

Var effektiv

Införskaffa dig goda verktyg för rutiner och planering. Ha bra datorprogram för att jobba så effektivt som det bara går. Ställ krav på dig och din verksamhet – en duktig redovisare känner väl till de program som han eller hon jobbar i. Är du effektiv, ökar sannolikheten för att din verksamhet ska bli lönsam. Att den blir lönsam är en förutsättning för att du ska kunna försörja dig på att driva eget, med alla de fördelar som det innebär. Kanske bör det pekas ut att det givetvis finns vissa nackdelar med det också.

den här sidan hittar du ytterligare tips för att komma igång.