Var i Stockholm bör man ha kontorshotell?

Det finns ett stort antal kontorshotell i Stockholm att titta närmare på för den som är intresserad. Alternativ finns för dig som vill sitta centralt på fina adresser, för dig som vill ha nära till kommunikationer och för dig som vill ha billigare alternativ.

Rubriker:

  • Solna
  • Fina adresser kan innebära kompromisser
  • Stadsdel efter yrke
  • Närhet till hemmet

Solna – ett alternativ med bra kommunikationer

Solna i sig har flera stadsdelar, men i området främst kring Frösunda finns flera kontorshotell. Dessutom ligger E4:an nära, som tar dig snabbt till Kista (som hyser många företag i sig), till Arlanda och in till centrala Stockholm. Trafiken på E4:an brukar flyta på ganska bra även under rusningstid, även om risk för köer finns.

Hit finns även goda förbindelser med kollektivtrafiken. Pendeln går från Solna station som tar dig in till centrala Stockholm på en kort stund.

Kontorshotell på fina adresser i Stockholm kan innebära kompromisser

Kontorshotell på adresser i centrala Stockholm kan innebära att du får kompromissa lite med utrymme eller budget. Medan alternativ som ovannämnda Solna förvisso har goda kommunikationer, så vill många ändå ha något innanför tullarna. Det ger ett större utbud vad gäller till exempel restauranger, kaféer och möjligen närhet till personer i ens nätverk. Dessutom är möjligheterna till en god AW betydligt bättre.

Med det sagt, så finns det billigare alternativ även innanför tullarna. Dessa kan ibland ge lite mindre utrymme och service för pengarna om man jämför med många alternativ en liten bit utanför staden.

Stadsdel efter yrke

Det tycks kunna skönjas ett litet mönster vad gäller vilka stadsdelar människor inom vissa yrken dras till. Södermalm är till exempel känt för att husera människor inom kreativa yrken; hit hör till exempel media, film och musik. Jobbar man inom IT är det kanske vanligare att sitta i Kista, som ju också hyser flera stora IT-företag. Det här är helt anekdotiskt – men de flesta är nog benägna att hålla med.

Närhet till hemmet

Det är inte ovanligt att folk i Stockholm pendlar i mellan 45 minuter och en timme till sitt jobb. En fördel med att vara egen är att du kan minska den tiden drastiskt – i det här fallet genom att välja ett kontorshotell nära hemmet. Samtidigt är det inte alltid så enkelt, i synnerhet inte om man även har anställda att tänka på.