Vad är kostnaden för reklampennor med tryck?

Reklampennor med tryck är en enkel, uppskattad och priseffektiv profilprodukt. Men vad kostar de? Det beror på ett par faktorer:

 • Material
  Återvunnet papper, plast eller metall? Som med alla profilprodukter så avgörs priset av vilket material som önskas. Delvis är detta en prisfråga men det är även viktigt att reklampennor med tryck speglar det företag som har sitt tryck på pennan. Ett exklusivt bilmärke kanske inte ska ha en papperspenna? Ett företag inom re-cycling bör definitivt ha en återvunnen penna osv.
 • Blyerts eller bläck
  De flesta reklampennor med tryck är bläckpennor. Det är enkelt att genomföra trycket på plast/metall utan att det nöts bort så lätt. Men det finns även blyertspennor med tryck. Nackdelen är här att trycket nöts ner snabbare.
 • Antal
  Det som framförallt avgör priset är hur många pennor som beställs. En stor återförsäljare av reklampennor med tryck visar ett prisexempel på sin webbplats. Beställs minst 500 pennor blir priset 15,05 kr styck. Beställs istället minst 10 000 pennor blir priset 9,55 kr. Det är en skillnad på över 50%.
 • 1-2-3 färgstryck?
  För att hålla nere priset kan 1-färgstryck väljas. Många gånger blir däremot snyggare med 2- eller 3-färgstryck. Det är i alla fall värt att jämföra de olika prisnivåerna. Även här kan exempel tas från den ovan nämnda återförsäljaren. 1-färgstryck kostar 15,05 kr styck vid minst 500 stycken. Vid 3-färgstryck blir priset istället 21,25 kr styck vid samma antal.
 • Leveranstid
  Önskas mycket snabb leveranstid kan det även tillkomma en extra kostnad. Det är däremot sällan en kostnad kopplad till produktionen av reklampennor med tryck utan exempelvis en snabbare logistik till kunden.

Reklampennor med tryck – Glöm inte miljöaspekten

Att se på priset är viktigt – men det är ännu viktigare att se på helheten. En aspekt som börjar bli allt viktigare för företag att ta hänsyn till är miljömedvetenheten. Allt fler återförsäljare av reklampennor har även tagit in miljömässigt bättre alternativ.

Exempelvis finns pennor som är tillverkade av bambu, trä och andra material som är återvinningsbara. Samtidigt är det inte bara produktionsmaterial som är avgörande utan även tillverkningsland och om pennan är refill. Det bästa är helt enkelt med en refillpenna som tillverkas med kort transportsträcka till återförsäljaren. Detta med ett tryck av miljövänliga färger.